Informatie over Langzijn

De website Langzijn is op 29 juli 2002 opgericht door Jan Pieter Oudshoorn (207 cm, schoenmaat 48). Hij startte deze website destijds op 18 jarige leeftijd uit frustratie van slecht toegankelijke online informatievoorziening. De beperkte informatievoorziening tijdens de oprichting in 2002 omvatte voornamelijk papieren magazines, flyers en boekjes met adressen en informatie. Ook was er naar mening van Oudshoorn behoefte aan een platform om informatie en tips uit te wisselen voor mensen die van bovengemiddelde lengte zijn. Als webdeveloper bij een internetbureau zag hij zijn kans om een website te lanceren om deze informatie toegankelijk te maken. In de ruim 20 jaar dat de website inmiddels online is, is deze uitgegroeid tot een van de grootste websites voor lange mensen met duizenden bezoekers per maand.

Naast het online houden van de website zijn we de afgelopen jaren betrokken geweest bij de organisatie van een aantal beurzen, evenementen en zijn we vanuit Langzijn mede-initiatiefnemer van de Nationale dag van lange mensen.

Online community met ruim 3200 leden

Wij vinden het belangrijk dat lange mensen onderling contact met elkaar hebben zodat ze tips en ervaringen kunnen uitwisselen. In 2005 hadden we hiervoor samen met de Stichting Lange Mensen Nederland het Lange Mensen Forum opgericht, inmiddels is dit forum niet meer online. De community van dit forum heeft zich inmiddels verplaatst naar onze Facebookgroep voor lange mensen met ruim 3200 leden. Kom jij ook tips en ervaringen uitwisselen? De tips en ervaringen die in het verleden gedeeld werden op het forum en nu gedeeld worden op de Facebookgroep vormen een goede bron voor de uitgebreide adressengids van deze website. Door lange mensen voor lange mensen.

Belangenbehartiging

Langzijn doet zelf niet aan belangenbehartiging, dat laten we over aan de organisaties die daar al reeds mee bezig zijn zoals de Klub Lange Mensen. Echter via ons online platform publiceren we regelmatig artikelen en kaarten we op onze sociale media gerust zaken aan als we denken dat dit bij kan dragen aan de belangen van lange mensen.

Samenwerken

Wij zijn continue op zoek naar samenwerkingspartners en staan hier altijd voor open. Zo blijven we altijd in gesprek met ondernemers, fabrikanten en andere organisaties die zich inzetten voor lange mensen. Zo zijn er in het verleden al diverse initiatieven en samenwerkingsverbanden tot stand gekomen waar we super trots op zijn. Samen staan we sterk!

Logo en huisstijl

Met ons ons logo willen we het langzijn (van bovengemiddelde lengte zijn) letterlijk in een positief daglicht plaatsen. Dit hebben we getracht te realiseren door het logo te laten stralen op onze website, wij vinden namelijk dat je trots mag zijn op je lengte. Wij willen graag uitstralen dat je niet uit moet gaan van beperkingen, maar van mogelijkheden en oplossingen voor lange mensen. Het beeldmerk in ons logo heeft ook zo’n zelfde gedachte, de persoon is goed gekleed! Maar staat niet geheel gemakkelijk.