pexels-thirdman-7181188
Lange mensen

Optimaliseer je werkplek: 5 onmisbare tips voor lange mensen

Geplaatst op (Gewijzigd op )

Geschatte leestijd 2 minuten


Een comfortabele en ergonomische werkplek is cruciaal voor iedereen, maar voor personen van bovengemiddelde lengte kan dit nog crucialer zijn. Lange mensen worden vaak geconfronteerd met uitdagingen op het gebied van houding en fysiek comfort vanwege de standaardafmetingen van kantoormeubilair en apparatuur. In dit artikel delen we waardevolle tips en adviezen om een werkplek te creëren die specifiek is afgestemd op de behoeften van langere mensen.

Ga voor een in hoogte verstelbaar bureau

Investeer in een bureau dat verstelbaar is in hoogte. Hierdoor kun je de hoogte van het bureau aanpassen aan je eigen lengte, wat een comfortabele werkhouding mogelijk maakt. Een bureau met een elektrisch verstelbaar mechanisme is handig, omdat je de hoogte gemakkelijk kunt aanpassen zonder veel inspanning.

Zorg voor de juiste zithoogte en een goede bureaustoel

Stel de stoel zo af dat je voeten plat op de grond kunnen rusten. Kies een stoel met voldoende verstelmogelijkheden, zoals hoogte, rugleuning en armleuningen, zodat je de stoel kunt aanpassen aan jouw lichaam. Er zijn diverse bureaustoelen op de markt die geschikt zijn voor langere mensen, en het is ook mogelijk om een bureaustoel op maat te laten maken.

Monitorpositie

Positioneer de monitor op ooghoogte of iets lager, zodat je nek in een neutrale positie blijft. Maak indien nodig gebruik van een monitorstandaard of -arm om de hoogte aan te passen. Dit voorkomt onnodige spanning in je nek en rug.

Ergonomisch toetsenbord en muis

Kies voor een ergonomisch toetsenbord en muis die je polsen en handen in een natuurlijke positie houden. Een gesplitst toetsenbord en een ergonomische muis verminderen de belasting op je polsen en helpen mogelijke RSI-klachten te voorkomen.

Pas de bureauruimte aan

Pas je werkplek aan met behulp van in hoogte verstelbare monitorarmen, documenthouders en andere accessoires om je werkruimte efficiënter te maken. Hierdoor kun je de positie van je spullen aanpassen aan je eigen lengte en behoeften.

In onze adressengids vind je diverse bedrijven die ergonomische werkplekoplossingen bieden voor langere mensen.

Lees meer over

Op maat gemaakte bureaustoel

Blijf op de hoogte en mis geen enkel nieuws! Volg het Langzijn WhatsApp-kanaal of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.