thumb_vliegtuig
Belangenbehartiging

Debat in Tweede Kamer over veiligheid lange vliegtuigpassagiers

Geplaatst op (Gewijzigd op )

Geschatte leestijd 2 minuten

Het bestuur van de Klub Lange Mensen heeft de Tweede Kamer der Staten-Generaal om aandacht gevraagd voor de veiligheid van lange passagiers in vliegtuigen en het gebrek aan been- en zitruimte in de verkeerstoestellen met als mogelijk gevolg trombose door afgeknelde ledematen. Op 1 april a.s. debatteert de vaste Kamer Commissie voor Infrastructuur en Milieu over dit onderwerp van 10.00 – 13.00 uur.

Commissie voor Infrastructuur en Milieu

In Nederland moet er, op een beperkt oppervlak, ruimte zijn voor wonen, werken, wegen, natuur en water. In de commissie voor Infrastructuur en Milieu (I&M) komen al deze onderwerpen samen. De commissie overlegt regelmatig met minister Schultz van Haegen en staatssecretaris Mansveld. Centrale vragen zijn: Hoe zorgen we ervoor dat mensen in een schone omgeving kunnen wonen? Hoe komen mensen en goederen over land, water en door de lucht snel en veilig van A naar B?

Vliegtuigstoel voor lange mensen

Het moet volgens de Klub Lange Mensen mogelijk zijn om een passagiers vliegtuig, net als een vrachtvliegtuig, evenwichtig te beladen, aldus de club in een persbericht. De club heeft in samenwerking met Hogeschool InHolland in Delft een student, als afstudeeropdracht, een nieuwe vliegtuigstoel laten ontwerpen, die volledig rekening houdt met de alsmaar langer wordende Nederlander.

Lees meer over

Belangenbehartiging Beenruimte Beenruimte in het vliegtuig Knee Defender Langer worden Vliegtuigstoel voor lange mensen

Blijf op de hoogte en mis geen enkel nieuws! Volg het Langzijn WhatsApp-kanaal of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.