ebook-beterzitten
Lange mensen Advertorial

Een ergonomische bureaustoel kopen, waar moet je op letten?

Geplaatst op (Gewijzigd op )

Geschatte leestijd 3 minuten

Er zijn veel misverstanden als het gaat om het kopen van een zogenaamde ergonomische bureaustoel. Zelfs de goedkopere woonwinkels en aanbieders van pennetjes en potloden adverteren met ergonomische bureaustoelen. Vaak zijn dit stoelen waar niets of weinig aan te verstellen is. Het zitcomfort en de houding die je op de stoel kan aannemen laten vaak te wensen over. in de meeste kantoorstoelen zak je in elkaar zodra je er op zit en dat heeft niets te maken met gezond zitten. Maar na een paar uur winkelen zit alles lekker…

Wat is dan ergonomisch aan de stoel?

Dat is nu net het punt. Ergonomische bureaustoel is een containerbegrip geworden zonder omschreven eigenschappen. Bij BeterZitten draait alles om een passende bureaustoel. Wat is dan een passende bureaustoel hoor ik je denken? Wij zijn van mening dat dit een kantoorstoel is die op alle belangrijke onderdelen een goede ondersteuning geeft. Wat zijn dan de belangrijke onderdelen? armleuningen die horen te passen. De meeste armleggers staan te ver uit elkaar en te ver naar voren. Daardoor kunnen de armen niet goed worden ondersteund en is er kans op het ontstaan van nek-, rug- en schouderklachten. Wij zien veel mensen waarbij smalle armleuningen noodzakelijk zijn. Wij hebben bureaustoelen in het assortiment waarbij 32 cm tussen de armleggers haalbaar is.

20 tips om beter te zitten

In het gratis te downloaden e-book met 20 TIPS om beter te zitten staat uitgebreid omschreven wat de beste instellingen van een bureaustoel zijn. Bij het kopen kun je controleren of de armsteunen voor jou passend zijn.

Zitvlak te kort of te lang?

Bij moderne kantoorstoelen is het mogelijk de zitting op de juiste diepte in te stellen. Dat wil zeggen dat er nog een vuist past tussen de voorkant van de zitting en de knieholte. Dit om afknelling te voorkomen wanneer je de benen naar achter plaats.

Rugleuning met verstelbare lendensteun

Het belangrijkste onderdeel van een ergonomische bureaustoel is de rugleuning. Ieder mens is verschillend als het gaat om een holle- of een bolle rug. Er komen veel lage rugklachten en hernia voor bij kantoorwerkers. De rug heeft ondersteuning nodig in de lage rug en de rugleuning moet daar goed op aansluiten. Los van de hoogte van de rugleuning, dient ook de diepte goed in te stellen te zijn. Of de rugleuning moet van zich zelf de juiste curve hebben en mee kunnen bewegen zoals bij bureaustoel Nuance. De meeste rugleuningen zijn ook (te) hoog waardoor het lichaam naar voren komt en je automatisch inzakt. Dat is één van de redenen waarom veel vrouwen op het puntje van de bureaustoel werken.

Ergonomische bureaustoel kopen met gratis advies

Realiseer je bij het kopen van een ergonomische kantoorstoel dat deze 10 jaar meegaat… laat je dus goed adviseren en zorg dat je een passende stoel koopt.

Zitstudio van BeterZitten in Lunteren

Je bent altijd welkom in de zitstudio in Lunteren en wij geven ook gratis advies op de werkplek. Je kan dan een bureaustoel op je eigen werkplek uitproberen en ontvangt gratis ergonomisch advies voor het inrichten van je werkplek. je kunt immers een goede kantoorstoel kopen maar als je bureau dan nog veel te hoog staat ingesteld heb je nog steeds kans op rugpijn en pijn in je armen en schouders

Dit artikel is gesponsord door BeterZitten

Lees meer over

Lange mensen Op maat gemaakte bureaustoel

Blijf op de hoogte en mis geen enkel nieuws! Volg het Langzijn WhatsApp-kanaal of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.