van-wonderen-02
Lange mensen Advertorial

Familiebedrijf in grote maten schoenen al 45 jaar in Hilversum

Geplaatst op (Gewijzigd op )

Geschatte leestijd 2 minuten

Dit jaar is Van Wonderen Schoenmode alweer 45 jaar gevestigd aan de Leeuwenstraat in Hilversum. Maar de rek is er bepaald nog niet uit. Integendeel. Met de winkel, waar de brede collectie uitgestald staat, en drukbezochte webshop www.grotemaatschoenen.nl mag het familiebedrijf zich met recht een marktleider noemen op het gebied van schoenmode in grote maten.

Familiebedrijf

Eigenaar Wim van Wonderen had al eerder versterking gekregen van dochter Viola en sinds een paar jaar werkt ook zijn schoonzoon Henri bij Van Wonderen in Hilversum. Het is de bedoeling dat zij het stokje gaan overnemen. Zonen Paul en Bastiaan houden zich vooral met de steeds drukker wordende webshop. Voordeel van een jarenlange ervaring in hun vakgebied is ongetwijfeld dat ze de weg weten te vinden naar de fabrikanten, die de nieuwste trends in schoenmode kunnen leveren in de damesmaten 42 tot en met 46 en herenmaten van 47 tot en met 52.

Het verkoopteam ziet dagelijks een doorsnede van de bevolking hun winkel binnenstappen; twaalfjarige scholieren, senioren en alles wat daartussenin zit. De enige overeenkomst die de klanten hebben is dat ze grote voeten bezitten. Wat voor mensen met een gemiddelde schoenmaat de normaalste zaak van de wereld is – het aanschaffen van een nieuw paar schoenen van je favoriete merk – is vaak een kansloze missie voor grootvoetigen. Als ze bij Van Wonderen de laatste mode in hun eigen maat zien uitgestald in de winkel, is de reactie vaak emotioneel. “Het is echt genieten om te zien dat een veertienjarig meisje met schoenmaat 44 helemaal verguld met een paar hippe sneakers de deur uitgaat,” aldus de eigenaar. Vaak is dit het einde van een lange en moeizame zoektocht.

Europese klantenkring

De klantenkring – met meer dan 20.000 klantenkaarten – reikt dan ook verder dan het Gooi, met onder andere vaste klanten in België, Duitsland, Frankrijk en Groot Brittannië.

Dit artikel is gesponsord door Van Wonderen Schoenen

Lees meer over

Lange mensen Grote maten

Blijf op de hoogte en mis geen enkel nieuws! Volg het Langzijn WhatsApp-kanaal of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.