miss-etam
Lange mensen

Miss Etam failliet, winkels blijven open

Geplaatst op (Gewijzigd op )

Geschatte leestijd 2 minuten

Miss Etam faillietDe rechtbank Den Haag heeft Etam Groep Retail vandaag failliet verklaard. Het faillissement bleek onvermijdelijk toen duidelijk werd dat Etam na een surseanceperiode haar schuldeisers niet zou kunnen betalen. De inmiddels lopende onderhandelingen over een doorstart van Etam Groep Retail gaan door. De Miss Etam en Promiss winkels blijven in afwachting van deze doorstart open.

Etam Groep Retail kreeg 9 april surseance van betaling. De toen aangestelde bewindvoerders mr. Pierre van Voorst en mr. Martijn Vermeeren zijn nu benoemd als curator.

Doorstart

De curatoren trachten binnen enkele weken een doorstart te realiseren voor Etam Groep Retail. Gisteren hebben meerdere partijen een overnamebod ingediend, waarover deze week onderhandeld zal worden. Over het aantal en de inhoud van de biedingen doen de curatoren geen mededelingen zolang deze onderhandelingen lopen.

De winkels van Miss Etam en Promiss blijven open tot er duidelijkheid is over een doorstart. Ook de webwinkels, outletwinkels, het distributiecentrum en het hoofdkantoor blijven open. De winkels worden normaal bevoorraad. Dit is mogelijk dankzij een boedelkrediet van de banken.

De afgelopen weken hebben de medewerkers in de winkels en het hoofdkantoor alles op alles gezet om het bedrijf te behouden. Ook klanten hebben massaal steun voor de winkels uitgesproken via de facebookpagina van Miss Etam en Promiss.

Lees meer over

Lange mensen Miss Etam Lang collectie Mode voor de lange vrouw

Blijf op de hoogte en mis geen enkel nieuws! Volg het Langzijn WhatsApp-kanaal of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.