thumb_skoda
Auto

Skoda Octavia winnaar OpMaat Award

Geplaatst op (Gewijzigd op )

Geschatte leestijd 1 minuut

De PR-manager van Skoda, Mirjam de Wilde, ontving eind april uit handen van Rob Bruintjes (hoofdredacteur van OpMaat Magazine) de OpMaat Award 2013 voor de Octavia.

Foto Mirjam de WildeDe middelgrote zakenauto, met heel veel binnenruimte, blinkt uit in prijs-kwaliteit-ruimte, èn ergonomie. De zeer ruime auto heeft een wielbasis van 269 cm en dat merken de passagiers ook. Toch is het geen slagschip geworden.

De voorstoelen kennen een zeer groot verstelbereik. Waardoor zowel lange- als kleine mensen zich plezierig zullen voelen in deze auto. En wanneer je de voorstoelen maximaal naar achteren schuift, blijkt er achterin nog ruim voldoende ruimte over voor gemiddeld grote mensen. En door de lang doorlopende daklijn zit ook de achterpassagier opvallend ruim. En achter de achterbank zit een enorme bagageruimte (590 liter!) die ook nog eens prima te bereiken is door een immense achterklep! De 1.6 TDI Greenline utvoering komt in aanmerking voor 14% bijtelling. Voor de leasemarkt heel plezierig.

Jaarlijks rijkt Magazine OpMaat de Award uit, aan een autofabrikant welke dat jaar een auto op de markt heeft gebracht welke geschikt is voor mensen die niet aan de standaard maten voldoen. In 2012 ging de Award naar de Ford B-Max en in 2011 naar de Fiat Dobló

Foto: Rob Bruintjes

Lees meer over

Auto Autotesten voor lange mensen Beenruimte Grote mensen Rob Bruintjes

Blijf op de hoogte en mis geen enkel nieuws! Volg het Langzijn WhatsApp-kanaal of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.