Auto

Ben je op zoek naar een auto geschikt voor lange mensen? Lange mensen zijn gewoon mensen en hebben net als iedereen een geschikte auto nodig om zich te verplaatsen. Het vinden van een auto met voldoende ruimte en comfort is essentieel voor lange bestuurders en passagiers, vooral voor die lange ritten of familie-uitstapjes waarin comfort een prioriteit is.

Autotesten

Helaas kunnen we geen nieuwe autotesten publiceren, omdat de Stichting Lange Mensen gestopt is met het testen van auto’s. Deze tests waren van onschatbare waarde voor mensen die op zoek waren naar auto’s die voldeden aan hun specifieke behoeften, zoals meer beenruimte, ruimere zitplaatsen en aangepaste ergonomie.

Desondanks zijn er nog steeds auto’s die erkend worden voor hun geschiktheid voor mensen met bovengemiddelde lichaamsafmetingen. Deze voertuigen hebben awards gewonnen voor hun ruimte, comfort en algehele prestaties, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor lange mensen en hun gezinnen.

Hieronder vind je een selectie van auto’s die zijn bekroond en dus geschikt zijn voor mensen met lange lichaamsafmetingen. Deze voertuigen bieden niet alleen voldoende ruimte voor lange bestuurders en passagiers, maar ook een comfortabele rijervaring, geavanceerde veiligheidsfuncties en moderne technologieën om elke rit aangenaam en plezierig te maken.

Auto’s voor mensen met langere lichaamsafmetingen

Onderstaande auto’s hebben een OpMaat Award gewonnen.

  • Hyundai i30 Wagon (2017)
  • KIA Sportage (2016)
  • Subaru Forester (2015)
  • Mercedes GLA (2014)
  • Skoda Octavia (2013)
  • Ford B-Max (2012)
  • Fiat Dobló (20211)
  • KIA Cee’d SW Seven (2010)
  • Citroen C3 Picasso (2009)

Aangepaste autostoelen, verlengde stoelsledes

Het aanpassen van een auto om deze nog geschikter te maken voor lange mensen is zeker een optie. Aangepaste autostoelen, verlengde stoelsledes en andere modificaties kunnen een wereld van verschil maken voor langere bestuurders en passagiers, waardoor ze een nog comfortabelere en ergonomisch verantwoorde rijervaring krijgen.

Neem gerust een kijkje in onze adressengids en ontdek welke bedrijven er bij jou in de buurt zijn. Met hun expertise en vakmanschap kunnen ze ervoor zorgen dat jouw auto perfect aansluit op jouw lengte en comfortwensen, zodat je elke rit kunt genieten van een optimale rijervaring.