LS
Lange kinderen

TeamNL zoekt lange jongeren! Heb jij het in je?!

Geplaatst op (Gewijzigd op )

Geschatte leestijd 3 minuten

TeamNL zoekt lange jongeren! Heb jij het in je?!Lengte. Daar staan Nederlanders om bekend. Wat andere landen heel typerend vinden als ze ‘die lange Nederlanders’ weer voorbij zien komen. Én een eigenschap die voor een aantal sporten zeer bepalend is om de wereldtop de halen. Toch lukt het ons niet altijd in deze sporten tot de top te behoren, gek toch? Talentcoaches van verschillende sporten zoeken daarom naar nieuwe manieren om deze (toekomstig) lange en talentvolle jongeren te vinden. Dit is de reden dat we op 25 november 2018 de TeamNL Talentdag organiseren. Om jongeren te vinden, tussen de 12 en 18 jaar, die al heel lang zijn of dat worden.

Onder de noemer ‘ik wist niet dat ik het in me had’ helpt NOC*NSF sinds 2014 sportbonden met het vinden van talentvolle sporters buiten hun eigen sportkring. Sporten die aan de TeamNL Talentdag meedoen zijn veelal laat-specialisatie sporten. Oftewel: sporten waar je op latere leeftijd nog mee kunt beginnen en dan nog steeds de Olympische Spelen kan halen!

Ken jij lange mensen of ben jij er een?

Jij als lezer van Langzijn.nl bent of kent ongetwijfeld iemand die lang is of lang gaat worden. Weet jij wie het in zich heeft?!

Sporten waar we lange mensen voor zoeken zijn basketball, volleybal en roeien. Beoefen je op dit moment een andere sport, maar wil je eens kijken of je meer potentie in deze sporten hebt? We zien je graag! Misschien word je wel heel lang maar doe je op dit moment nog geen sport? Geen probleem, we verwelkomen je van harte op de TeamNL Talentdag!

Hoe ziet de TeamNL Talentdag eruit?

Tijdens de Talentdag onderga je verschillende testen en metingen. Denk bijvoorbeeld aan je lichaamslengte, de lengte van je armen, je snelheid en hoe hoog je kunt springen. Na afloop van deze dag worden deze resultaten zorgvuldig bestudeerd, besproken en geanalyseerd, samen met de talentcoaches van de deelnemende sporten. Op basis hiervan besluit een sportbond of zij je uitnodigen voor een vervolgdag, waar je verder kennis kunt maken met deze sport. Zowel jij als de bond bekijken dan de mogelijkheden, tijdspad en route tot instroom in het nationale opleidingsprogramma van de sportbond.

Kortom, ben of word je als meisje langer dan 185cm of als jongen langer dan 195cm en wil je het maximale uit jezelf halen? Meld je dan via www.ikwistnietdatikhetinmehad.nl aan voor de TeamNL Talentdag van 25 november 2018. We zien je graag!

Wil je meer weten of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Anne Ouwerkerk via talentdag@nocnsf.nl

Lees meer over

Lange Nederlanders

Blijf op de hoogte en mis geen enkel nieuws! Volg het Langzijn WhatsApp-kanaal of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.