amy-limburg
Lange kinderen

Zeventienjarige Amy (197 cm) langste meisje bij wedstrijd

Geplaatst op (Gewijzigd op )

Geschatte leestijd 1 minuut

16 april 2016 was de dag van de Haagse Geschiedenis. Het was die dag ook precies 400 jaar na de geboorte van Trijntje Keever te Edam. Trijntje zou uitgroeien tot het aller langste meisje ooit. Toen ze op 17 jarige leeftijd overleed was ze bijna 260 cm lang.

Zeventienjarige Amy (197 cm) langste meisje bij wedstrijd

Wie is de langste

Tijdens de Dag van de Haagse Geschiedenis op Het Plein organiseerden het Edams Museum en de Willemsvaart “Wie is de langste” een rug tegen rug wedstrijd voor jonge dames tot en met 17 jaar. Deze wedstrijd werd mede mogelijk gemaakt door Pretty Tall – Kleding voor de Lange Vrouw (Apeldoorn en Hoofddorp), attractiepark Madurodam, Panorma Mesdag en De Haagse Toren.

Rug tegen rug wedstrijd

Er waren diverse kandidates die zich lieten meten gedurende de dag. Uiteindelijk waren er drie finalisten. Saskia (187 cm), Amy (197 cm) en Julliette (194 cm). De 17 jarige Amy won met haar lengte van 197 cm de eerste prijs ter waarde van € 400,-

Ook voor de nummers twee en drie waren troostprijzen. De drie worden bovendien uitgenodigd door het Edams Museum om naar Edam te komen voor een bijzonder feestelijke middag. Ze zullen dan ook een rondleiding krijgen in het Museum waar het 17e eeuwse schilderij hangt van Trijntje Keever.

Lees meer over

Lange kinderen De Willemsvaart Hoe groot wordt ik later? Pretty Tall Trijntje Keever

Blijf op de hoogte en mis geen enkel nieuws! Volg het Langzijn WhatsApp-kanaal of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.