van-mourik-schoenen-hofleverancier
Lange mensen

J. van Mourik Schoenen benoemd tot Hofleverancier

Geplaatst op (Gewijzigd op )

Geschatte leestijd 2 minuten

Van Mourik Shoenen hofleverancierVandaag ontving J. van Mourik Schoenen in Sliedrecht, uit handen van de commissaris van de Koningin Dhr. Franssen en Burgemeester Dhr. van Hemmen het Koninklijke Wapenschild. Sinds 25 februari 2013 is J. van Mourik schoenen uit Sliedrecht bij Koninklijke beschikking Hofleverancier.

Als reeds vijf generaties lang is het bedrijf in de familie, vandaag 25 april 2013 viert het bedrijf het 100 jarig bestaan. We bezochten de winkel in Sliedrecht en spraken met Jeffrey van Mourik. Hij is de vijfde generatie in het familiebedrijf, naast zijn vader (vierde generatie), is ook zijn opa (derde generatie) nog werkzaam binnen het bedrijf.

Van pantoffel verkoop tot modieuze schoenenzaak

Wat ooit begon met de verkoop van pantoffels aan de deur is nu uitgegroeid tot een moderne schoenenzaak voor jong en oud. Sinds 1920 is het bedrijf gevestigd in Sliedrecht. Herenafdelign Van Mourik Shoenen Het pand aan de Kerkbuurt heeft de afgelopen 100 jaar een aantal verbouwingen ondergaan. De laatste grote verbouwing vond plaats in 2010. Hierbij realiseerde het bedrijf een uitbreiding aan de achterkant van het pand waar nu de herenafdeling in gevestigd is. De eerste paal voor deze verbouwing werd geslagen door oud directeur D.J. van Mourik en zijn achterkleinzoon Jilles van Mourik (wellicht de zesde generatie in het bedrijf?). Inmiddels is het pand uitgegroeid tot een winkeloppervlakte van ruim 700 m2.

Grote maten en kleine maten schoenen

Al 100 jaar lang staat van Mourik voor kwalitatieve schoenen en dan niet alleen in reguliere maten maar ook in grote en kleine maten. Van Mourik Shoenen hofleverancier Naast de bekende merken in grote maten is er ook een eigen productielijn onder het label ‘J. van Mourik’.

Heren met grote voeten kunnen hun keuze maken op de herenafdeling waar schoenen in grote maten geen uitzondering zijn. Standaard is er een ruime keus op voorraad tot minimaal maat 50. Ook dames met grote voeten kunnen terecht bij van Mourik, tot minimaal schoenmaat 43 is er een ruime keus aan schoenen.

Lees meer over

Grote maten schoenen

Blijf op de hoogte en mis geen enkel nieuws! Volg het Langzijn WhatsApp-kanaal of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.