suzuki-swift-sport-2012-autotest
Auto

Kleine auto voor lange mensen?

Geplaatst op (Gewijzigd op )

Geschatte leestijd 2 minuten

Het lijkt een onmogelijke combinatie, een kleine auto waar lange mensen in passen. Toch komen er steeds meer automerken met een kleine auto waar verrassend veel beenruimte in zit.

Welke auto’s zijn mogelijk geschikt

Hierbij een overzicht van kleine auto’s die mogelijk geschikt zijn voor mensen met een bovengemiddelde lichaamslengte. Deze auto’s zijn getest door het autotest team van Magazine Opmaat uitgegeven door Rob Bruintjes (221 cm), helaas is dit magazine gestopt met het testen van auto’s. Maar hieronder een samenvatting van de autotesten die destijds uitgevoerd zijn door de autoredactie:

 • Opel Adam Rocks (2015)
  Voor de lange en zware mensen is hij mede door de grote portieren ruim toegankelijk. Helaas blijft er voor de achter passagiers geen beenruimte meer over als de voorstoelen maximaal naar achteren geschoven zijn.
 • Suzuki Swift (2012)
  Voorin beidt hij de ruim bemeten bestuurder veel ruimte, maar achterin is het toch wat behelpen als je lange benen hebt.
 • Audi A1 (2011)
  De kleinste Audi is verrassend ruim. Alhoewel een 3,95 m lange auto moeilijk groot genoemd kan worden, kan er dankzij de ruime stoel- en stuurverstelling toch door behoorlijk lange mensen in gereden worden.
 • Citroën C1 (2014)
  Voorin is het een feest voor lange mensen, maar achterin is het een stuk minder riant.
 • Fiat Panda (2012)
  Het ruim bemeten interieur biedt de ruim bemeten medemens heel wat ruimte
 • Ford Fiesta (2012)
  De driedeurs uitvoering zorgt voor een riante in- en uitstap, maar de ruimte achterin valt tegen als er grote mensen voorin zitten.
 • Mini Cooper (2011)
  Mensen met een bovengemiddelde omvang zullen met de auto goed uit de weg kunnen. Lange mensen zullen hier en daar een paar knelpunten tegenkomen zoals de beenruimte achterin.
 • Opel Adam (2013)
  Voor bijna iedereen geschikt. Kleine auto met opvallend veel binnenruimte.
 • Toyota Yaris (2011)
  De ruimte in Toyota’s nieuwe Yaris viel ons al op bij ons bezoek aan de beurs in Frankfurt vorig jaar. Vooral voorin was hij qua ruimte fors toegenomen.

Het is belangrijk om te weten dat comfort subjectief is en afhankelijk van de individuele voorkeuren. Het is altijd aan te raden om proefritten te maken en zelf te ervaren hoe goed een auto bij jouw lengte past. Ook kunnen optionele kenmerken zoals verstelbare stoelen en stuurkolom de ervaring aanzienlijk verbeteren.

Lees meer over

Auto Autotesten voor lange mensen Beenruimte Grote mensen Rob Bruintjes

Blijf op de hoogte en mis geen enkel nieuws! Volg het Langzijn WhatsApp-kanaal of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.