thumb_lengte
Lange mensen

Nederlanders worden steeds langer

Geplaatst op (Gewijzigd op )

Geschatte leestijd 1 minuut

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat Nederlanders steeds langer worden. Op basis van gegevens uit 2011 heeft het CBS nieuwe gemiddelde lengtes berekend. De nieuwe gemiddelde lengtes zijn voor zowel vrouwen als mannen berekend.

Gemiddelde lengte nederlanders

  • In 2011 was de gemiddelde lengte van een man (20 jaar en ouder) in Nederland, 180,9 centimter, dit is een stijging van 2,1 centimeter ten opzichte van 1991.
  • In 2011 was de gemiddelde lengte van een vrouw (20 jaar en ouder) in Nederland, 167,5 centimeter, dit is een stijging van 0,6 centimeter ten opzichte van 1991.
  • In 2011 was de gemiddelde lengte van mannen en vrouwen samen (20 jaar en ouder) in Nederland, 174,2 centimeter, dit is een gemiddelde stijging van 1,5 centimeter ten opzichte van 1991.

Uit het onderzoek blijkt ook, dat de lengte van mannen de afgelopen 20 jaar meer toegenomen is, dan de lengte van vrouwen. Naast de lengte die toeneemt, neemt ook het gewicht van Nederlanders toe.

Lees meer over

Gemiddelde lengte man Nederland Gemiddelde lengte vrouw Nederland Langer worden Langste bevolking Langste man van Nederland Langste Nederlander Langste ter wereld Langste vrouw van Nederland Lengte kind berekenen

Blijf op de hoogte en mis geen enkel nieuws! Volg het Langzijn WhatsApp-kanaal of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.