Lange kinderen

Rondvaart met het langste meisje van Nederland

Geplaatst op (Gewijzigd op )

Geschatte leestijd 2 minuten

Vrijdag 30 november 2012 organiseerde rondvaartorganisatie de Willemsvaart “De Staande Meid-ter route”. Ter afsluiting van deze rondvaart op de Haagse Grachten, streden lange meiden voor de titel ‘Het langste meisje van Nederland’.

Langste meisje van Nederland 2012

De gemeente Den Haag wil dat de bruggen vaker geopend worden voor scheepvaartverkeer, vandaag gebeurde dat ook. Het is op die manier mogelijk om met boten tot 2,30 meter hoog vanuit het hele land richting Scheveningen te varen.

Waar in Nederland Staande Masten Routes bestaan (voor schepen met een rechtopstaande mast tot circa 6 meter hoog) hebben we het vandaag de Staande Mijter route genoemd. De Sint was er derhalve ook bij… Kleinschalig nog, maar volgend jaar nog wat grootser. We zouden Den Haag niet zijn, als we er niet nog een variant op verzonnen hadden. “De Staande Meid-ter route”. Sinterklaas gaat immers terug naar het warmere Zuiden van Europa, maar ook als hij weg is kunnen zelfs de Langste Nederlanders, rechtopstaand onder meer dan 13 bruggen in Den Haag door.

De langste dames streden na de bijzondere boottocht om de Titel “Het langste meisje van Nederland”. De twintig jarige Iris (1,94 meter) won de strijd. Zij verdiende een schoolreis met de Willemsvaart in 2013 vanaf Paleis Noordeinde naar Huis Ten Bosch. Op 30 november 2013 kunnen andere lange meiden Iris “uitdagen”‘ voor de titel “Het langste meisje van Nederland”.

Lees meer over

De Willemsvaart Langste Nederlander Langste vrouw van Nederland

Blijf op de hoogte en mis geen enkel nieuws! Volg het Langzijn WhatsApp-kanaal of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.