Lange mensen

Reus van Rotterdam krijgt standbeeld

Geplaatst op (Gewijzigd op )

Geschatte leestijd 1 minuut

Vanaf komende donderdag krijgt ‘de Reus van Rotterdam’, Rigardus Rijnhout (1922-1959), een blijvende eerbetuiging in de vorm van een bronzen beeld, dat geplaatst wordt in het park in het Oude Westen van Rotterdam. Dit opmerkelijke beeld, met een hoogte van 2.38 meter, is precies zo lang als Rigardus Rijnhout zelf was. Het initiatief voor het realiseren van dit beeld komt van de stichting de Reus van Rotterdam.

Rigardus Rijnhout, met zijn indrukwekkende lengte van 2,38 meter, was niet alleen opmerkelijk lang, maar zijn imposante gestalte werd nog verder benadrukt door zijn gewicht van 230 kilo en zijn uitzonderlijk grote schoenmaat van 62. Deze buitengewone lichaamskenmerken waren het gevolg van een groeistoornis die zijn leven markeerde. Ondanks de uitdagingen die zijn lengte met zich meebracht, wist Rigardus Rijnhout op unieke wijze zijn plaats in de geschiedenis van Nederland te verwerven.

Rigardus Rijnhout was een van de de langste mannen uit de Nederlandse geschiedenis en is op 36 jarige leeftijd overleden.

Lees meer over

Lange mensen De Reus van Rotterdam Langste Nederlander Rigardus Rijnhout

Blijf op de hoogte en mis geen enkel nieuws! Volg het Langzijn WhatsApp-kanaal of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.