cajanus-haarlem
Cajanus

Crowdfunding voor gigantische opera over 2,5 meter lange Cajanus

Geplaatst op (Gewijzigd op )

Geschatte leestijd 1 minuut

Cajanus, een gigantische opera in HaarlemStel je bent tweeëneenhalve meter lang, je loopt op straat en iedereen kijkt je na… Misschien kom je op het idee om er geld voor te gaan vragen…

Daniël Cajanus

Het gebeurde de Finse gigant Daniël Cajanus (1704 – 27 februari 1749) die aan het begin van de 18e eeuw door Europa trok en zijn geld verdiende in vorstenhuizen, op jaarmarkten en uiteindelijk in de Menagerie in Amsterdam. Van dat geld kocht hij zich in in het Proveniershuis in Haarlem, waar hij stierf. Zijn begrafenis was zijn laatste optreden. Heel Haarlem was op de been om de 3 meter lange kist te aanschouwen, voortgetrokken door paarden.

Logo Cajanus opera Haarlem

Zangstudio Haarlem

Stichting Zangstudio Haarlem maakt met “Cajanus, een gigantische opera” een muziektheatervoorstelling over mensen met ongewone lichaamslengtes. Maar muziektheater kost veel geld. Om licht, geluid, decor én kostuums te kunnen betalen heeft de zangstudio uw steun nodig!

Crowdfunding

Via een crowdfundingactie hoopt de zangstudio € 10.000,- bijeen te brengen. In ruil voor een bijdrage zijn er diverse tegenprestaties. Van een persoonlijke videoboodschap, een workshop, Cajanus Reuzenbier tot VIP arrangementen voor de opera voorstellingen of repetities.
Doneer nu!Lees meer over

Evenementen voor lange mannen Zangstudio Haarlem

Blijf op de hoogte en mis geen enkel nieuws! Volg het Langzijn WhatsApp-kanaal of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.