lange-modellen
Lange mensen

10 jaar beurzen voor mensen met afwijkende maten

Geplaatst op (Gewijzigd op )

Geschatte leestijd 2 minuten

Sinds 2003 worden er in het land beurzen georganiseerd voor mensen met een bijzondere maat. Er zijn de afgelopen 10 jaar op 3 locaties in Nederland beurzen geweest. Te weten in Rijswijk, Eindhoven en Hardenberg.

Grote Maten Beurs en Bijzondere Maten Beurs in Rijswijk

In 2003 organiseerde Evenementenhal Rijswijk de eerste Grote Maten Beurs, deze beurs kende twee edities, voorjaar en najaar. Omdat er onder lange mensen behoefte was aan een beurs met lengtematen, ging de Grote Maten Beurs in 2004 op in de Bijzondere Maten Beurs. Het nieuwe concept Bijzondere Maten Beurs was gericht op mensen met een breedtemaat en op mensen met een lengtemaat. In 2008 sloot de Evenementenhal Rijswijk haar deuren, daarmee kwam er een eind aan 10 edities (5 jaar) Bijzondere Maten Beurs.

Grote Maten Beurs in Eindhoven

In 2009 pakte de organisatie uit Rijswijk het concept Grote Maten Beurs weer op in samenwerking met Beursgebouw Eindhoven. Het concept ging verder zonder lengtematen met twee edities, voorjaar en najaar. Deze succesvolle beurs voor mensen met een breedtemaat wordt nog steeds georganiseerd in Eindhoven.

Grote Maten Beurs Size More / XXL in Hardenberg

In 2010 besloot Evenementhal Hardenberg een beurs te organiseren voor mensen met een breedtemaat. Het concept bleek ook in deze regio succesvol en inmiddels hebben er 6 edities plaatsgevonden. Voor breedtematen zijn er nu twee beurzen, één in het oosten en één in het zuiden van het land.

Voor lengtematen was er na het stoppen van de Bijzondere Maten Beurs in 2008, geen beurs meer waar mensen met een lengtemaat terecht konden. Wel waren er in 2010 en 2011 initiatieven vanuit speciaalzaken in de vorm van mini beurzen.

Andere Maten Beurs in Hardenberg

Eind 2012 vatte de organisatie van Evenementenhal Hardenberg het plan op om ook lengtematen een plaats te geven op de beursvloer. De Andere Maten Beurs was een feit voor iedereen met een lengte- of breedtemaat. De eerste editie van deze beurs zal plaatsvinden op 19 en 20 april 2013 in Hardenberg.

Wij hebben tot 2008 deelgenomen aan de Bijzondere Maten Beurs en zullen dit jaar ook op de Andere Maten Beurs te vinden zijn.

Lees meer over

Lange mensen Bijzondere Maten Beurs Grote maten Grote Maten Beurs

Blijf op de hoogte en mis geen enkel nieuws! Volg het Langzijn WhatsApp-kanaal of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.