amy-limburg
Lange mensen

Ben jij de langste vrouw van Nederland?

Geplaatst op (Gewijzigd op )

Geschatte leestijd 2 minuten

In 2016 organiseerden het Edams Museum & de Willemsvaart met steun van Hilton, De Pier, Kledingzaak Pretty Tall, Madurodam en The Penthouse een ‘Wie is de langste tot en met 17 jaar‘ ter gelegenheid van het Trijntje Keever jaar.

Trijntje Keever (circa 255 cm)

Trijntje Keever (geboren op 16 april 1616) was (toen ze in 1633, op 17 jarige leeftijd, stierf) de allerlangste vrouw ooit (circa 255 cm). In 1625 deed ze een ‘rug tegen rug’ wedstrijd met de langste officier van de Koning van Behomen. De officier was 2 meter, Trijnte was 9 jaar oud.. en ze was langer en won die wedstrijd.

Trijntje Keever jaar

In 2017 sluiten de organisaties het Trijntje Keever jaar af met een wedstrijd “Wie is de langste vrouw” (alle leeftijden) van Nederland. Deze wedstrijd (rug tegen rug zonder schoenen) wordt gehouden in Den Haag.

Rug tegen rug wedstrijd

De wedstrijd vindt op zaterdag 10 juni om 16.16 uur plaats op een hele bijzondere locatie in Den Haag. Je wordt opgehaald met de boot en we varen naar een van de leukste restaurants van de stad, nieuw en hip.

  1. Voor de allerlangste dame is er een hoofdprijs van 750 euro, een VIP bezoek aan Madurodam (2 personen), een Highest Tea in The Penthouse (2 personen) en een Vip Rondje in het Reuzenrad op de Pier van Scheveningen (2 personen) en een boottocht voor 16 personen bij de Willemsvaart op een dag naar keuze.
  2. De 2e prijs is 450 euro, een Highest Tea in The Penthouse (2 personen), een Vip rondje in het Reuzenrad op de Pier (2 personen) een boottocht met 2 personen bij de Willemsvaart op een dag naar keuze.
  3. De 3e prijs is 250 euro, High Tea bij Hilton (2 personen) en een boottocht voor 2 personen op een dag naar keuze.

Voor meer informatie info@willemsvaart.nl

Lees meer over

De Willemsvaart Langste vrouw van Nederland Pretty Tall Trijntje Keever

Blijf op de hoogte en mis geen enkel nieuws! Volg het Langzijn WhatsApp-kanaal of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.