kia-sportage-opmaat-award-rob-bruintjes
Lange mensen

OpMaat Award 2016-2017 voor nieuwe Kia Sportage

Geplaatst op (Gewijzigd op )

Geschatte leestijd 2 minuten

De nieuwe Kia Sportage is bekroond met de OpMaat Award 2016-2017. Deze Award wordt ieder jaar toegekend aan een fabrikant die een automobiel op de markt heeft gebracht die positief opvalt door een combinatie van ruimtecomfort, space for money en ergonomie. Léan Verstoep, Managing Director bij Kia Motors Nederland, nam de prijs op 23 november 2016 in ontvangst. “De Sportage onderscheidt zich door zijn buitengewone geschiktheid voor inzittenden van bovengemiddelde lengte”, aldus Rob Bruintjes, hoofdredacteur bij OpMaat en zelf 221 cm lang.

KIA sportage award

Kia Sportage

Elk jaar legt de OpMaat autoredactie nieuwe auto’s langs de meetlat. In de selectie voor de Award 2016-2017 scoorde de Kia Sportage de meeste punten, met name door de grote binnenruimte en het rijcomfort. “We konden feitelijk geen minpunten ontdekken aan deze auto. De bestuurders vinden in de Sportage een goede zitpositie. Voorin zit je opvallend goed, maar ook achterin is er voor passagiers veel ruimte. Na beoordeling op alle criteria, waaronder ook interieurbreedte, in- en uitstappen, voet- en beenvrijheid, de emotionele beleving en space for money, kwam de Sportage als winnaar uit de bus.”

Nederlanders worden steeds langer…

“Nederlanders zijn de afgelopen honderdvijftig jaar gemiddeld zo’n twintig centimeter langer geworden”, zegt Verstoep. “Bij de ontwikkeling van onze modellen houden we natuurlijk rekening met het gegeven dat onze klanten steeds langer worden. We zien deze prijs als een erkenning en zijn er heel trots op.” Eerder dit jaar behaalde de Kia Sportage de eerste plaats in de Duitse J.D. Power betrouwbaarheidstest. Ook won Kia met de Sportage de iF Design Award en de Top Safety Pick Plus (TSP ) Award, een van de meest prestigieuze veiligheidsprijzen in de VS.

Kia Motors Nederland

Voor Kia is Nederland de zesde grootste markt in Europa, met verkopen van ruim 19.000 auto’s in 2015. Kia staat momenteel stabiel in de top 10 van best verkopende automerken in Nederland. Ook in 2011 mocht Kia Motors Nederland een OpMaat award in ontvangst nemen, toen betrof het de KIA Cee’d SW Seven.

Lees meer over

Lange mensen Beenruimte Langer worden Rob Bruintjes

Blijf op de hoogte en mis geen enkel nieuws! Volg het Langzijn WhatsApp-kanaal of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.