cajanus-lichtfabriek-haarlem
Cajanus

Haarlems evenement voor lange mensen

Geplaatst op (Gewijzigd op )

Geschatte leestijd 4 minuten

Enkele maanden geleden werden wij benaderd door de Klub Lange Mensen of we mee wilden werken aan een evenement rondom de stadsopera Cajanus.

Afgelopen zondag 22 januari was het zover, het evenement ‘In de voetsporen van Cajanus’ in Haarlem. De organisatie was in handen van Zangstudio Haarlem, Klub Lange Mensen en Stichting Lange Mensen Nederland. Vanuit Langzijn.nl waren we mediapartner van het evenement en zijn we sponsor van de opera ‘Cajanus – een gigantische opera’ welke in maart 2017 in premiere gaat in de Grote Bavo in Haarlem.

In de voetsporen van Cajanus

Om 12.00 uur gingen de deuren open van evenementen locatie De Lichtfabriek. Een sfeervolle locatie in een voormalige gas- en lichtfabriek, welke Haarlem vroeger van gas en stroom voorzag. Met ongeveer 300 overwegend lange bezoekers mag het evenement een succes genoemd worden. In het Oliehuis van De Lichtfabriek was een gevarieerde beursvloer gesitueerd met herenkleding, dameskleding, grote maten schoenen, bureaustoelen, fietsen en oplossingen voor een betere zitpositie in het vliegtuig. Ook waren er diverse belangenverenigingen aanwezig met informatieve stands.

Lange mensen haarlem

Cajanus – een gigantische opera

Het evenement in Haarlem was de aftrap van een reeks activiteiten rondom de opera over de Finse gigant Cajanus (2.50 m). Daniël Cajanus was een Finse reus die leefde aan het begin van de 18e eeuw. Hij was twee-en-een-halve meter lang verdiende zijn brood door zichzelf tentoon te stellen. Hij reisde heel Europa rond en belandde via Café Blaauw Jan in Amsterdam, uiteindelijk in Haarlem, waar hij stierf in het Proveniershuis. Zijn begrafenis in de Grote Bavo was zijn laatste optreden. Heel Haarlem was op de been om de drie meter lange kist te kunnen. Tijdens het evenement was er veel aandacht voor deze opera. Zo konden bezoekers kennis maken met uniek Cajanus bier, ontvingen alle bezoekers kortingskaarten voor de opera, maar ook een voorproefje van de Cajanus opera ontbrak niet.

Presentaties van Olivier Richters (218 cm) en Wouter Corvers (203 cm)

Tijdens het evenement presenteerde Olivier Richters zijn transformatie van zijn lichaam tot ‘The Dutch Giant’ een spierbundel van 218 cm. Hij gaf de aanwezige bezoekers tips over fitness en krachttraining. Ook gaf designer Wouter Corvers een presentatie over oplossingen in de openbare ruimte voor verschillende lichaamslengtes. Zo presenteerde hij de toolkit ‘Scale 1 : 1,16’ een oplossing voor de openbare ruimte welke geschikt is voor diverse lichaamslengtes.

Langste mensen van Noord-Holland en Haarlem

Bij de stand van de Klub Lange Mensen konden bezoekers zicht laten meten tegen de ‘Langzijn.nl meetlat’ . Bezoekers van het evenement konden meedingen naar de titel ‘Langste man/vrouw van Haarlem’ of ‘Langste man/vrouw van Noord-Holland’. De winnaars gingen met een leuk prijzenpakket naar huis. De ‘Langzijn.nl meetlaat’ gaat al enkele jaren mee naar diverse beurzen, tijdens dit evenement werd er echter een recordlengte van 246 centimeter gemeten!

Langste mannen ter wereld

Speciaal voor het evenement in Haarlem waren Brahim Takioullah (2.46 m) en Abdramane Dembele (2.37 m) naar Nederland afgereisd. In samenwerking met kledingwinkel Tough&Tall maakten ze een tour door Nederland. Zo bezochten ze het graf van Cajanus in de Grote Bavo in Haarlem, namen ze een kijkje bij Robert Wadlow (2.72m) bij Ripley’s believe it or not in Amsterdam en bij het standbeeld van de Reus van Rotterdam (2.38 m) en als afsluiting een bezoek aan miniatuurpark Madurodam in Den Haag. Om het bezoek van de beide heren mogelijk te maken moest er best een en ander geregeld worden, zo werden ze vervoerd in een speciale bus welke geselecteerd was op geschiktheid voor hun lengtes. Ook produceerde een beddenfabrikant speciaal voor beide heren extra lange bedden. Deze bedden zijn tijdelijk geplaatst in een hotel in Apeldoorn en in een Bed and Breakfast in Haarlem.

Lees meer over

Cajanus Abdramane Dembele Brahim Takioullah De Reus van Rotterdam Evenementen voor lange mannen Grote maten Grote maten schoenen Olivier Richters Robert Wadlow The Dutch Giant Zangstudio Haarlem

Blijf op de hoogte en mis geen enkel nieuws! Volg het Langzijn WhatsApp-kanaal of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.