stijltips-lange-vrouwen
Lange vrouw

Lange vrouwen: dit zijn dé kledingtips voor 2017!

Geplaatst op (Gewijzigd op )

Geschatte leestijd 3 minuten

Stijltips lange vrouwen De winter loopt bijna ten einde en dat betekent: een nieuw seizoen, dus nieuwe kledingtrends shoppen. Maar heb jij wel eens moeite met het vinden van de juiste lengtematen? Of vraag jij je tijdens het winkelen af welke kledingstukken het mooiste staan bij jouw lengte? Om je als lange vrouw in 2017 helemaal hip en leuk te kleden hebben we hier enkele handige tips om het komende seizoen toe te passen. De hipste kledingtrends van 2017 passen namelijk perfect bij de lange vrouw.

1. De Trenchcoat

Deze winter was de Trenchcoat al een veelvoorkomende jas, maar ook in de komende seizoenen is het een populair item. De Trenchcoat is een lange jas tot minimaal over de kont. Hij is zowel te vinden als warme winterjas als in de dunne (regenjas) uitvoering. En laat een lange jas nou precies zijn wat goed staat bij een lange vrouw. Een lange jas laat je benen optisch iets korter lijken en breekt jou op een lager punt. De Trenchcoat is dus een trend die absoluut goed uitkomt.

2. Prints

De lente en de zomer komen er weer aan en dit betekent: vrolijke prints. Opvallende prints zijn voor lange vrouwen een goede manier om de aandacht van de lengte af te houden. Een broek en top in dezelfde kleur, maken je juist langer. Met een opvallende top vol prints, ‘breek’ je zogezegd je lengte.

3. Broekspijpen omslaan

Net als vorig jaar zijn de sneakers ook in 2017 een grote trend. Bij het dragen van je sneakers is het omslaan van je broekspijp een hele goede tip. Het omslaan van je broekspijp laat je benen korter lijken. En heb je door je lange lengtemaat ook wel eens last van te korte broekspijpen? Door ze om te slaan, is dit niet meer zichtbaar. Oftewel: twee vliegen in één klap.

4. De wijde mouw

Zoals misschien al is opgevallen, is dat de wijd uitlopende mouw langzaam weer populair wordt. De zogenoemde trompetmouw is een bekende uit de jaren’ 70, maar weer helemaal terug in 2017. Ook deze mouw is ideaal voor lange vrouwen. Volumineuze mouwen zijn dé manier om de aandacht van je lengte af te halen. Dus schroom niet en volg deze trend.

5. Winkels speciaal voor lange vrouwen

Aangezien er steeds meer lange vrouwen zijn, zie je steeds meer winkels speciaal voor lange vrouwen verschijnen. Zoek eens op het internet waar deze winkels zitten en wie weet hebben ze zelfs een webshop. In dit overzicht vind je handige winkeladressen. Hier weet je zeker dat je niet teleurgesteld hoeft te zijn dat je maat er niet is.

En tot slot: wees trots op je lengte! Draag waar jij je prettig en mooi in voelt en trek je niets aan van anderen. Daarnaast worden langere vrouwen doorgaans als intelligenter, assertiever, onafhankelijker en ambitieuzer gezien. Oftewel: lange leve de lange vrouwen.

Dit artikel is geschreven door:
Amber Schutte (185 cm)
Oprichter van Dresscode.nl

Lees meer over

Extra lange spijkerbroeken Mode voor de lange vrouw Sneakers in grote maten Stijltips voor lange vrouwen

Blijf op de hoogte en mis geen enkel nieuws! Volg het Langzijn WhatsApp-kanaal of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.