jaardag-beeld-en-geluid-05
Bijeenkomsten

Jaardag lange mensen in Beeld en Geluid

Geplaatst op (Gewijzigd op )

Geschatte leestijd 2 minuten

Klub Lange MensenZaterdag 16 november 2013 was het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum, de locatie voor de jaardag van de vereniging Klub Lange Mensen. Jaarlijks organiseert de verenging deze dag voor het hele gezin in combinatie met de algemene ledenvergadering. Ruim 70 lange mensen van jong tot oud bezochten het Insitutuut voor Beeld en Geluid. Een redelijke opkomst als je bedenkt dat vereniging krap 1000 leden heeft.

Vorig jaar organiseerde de vereniging de jaardag in het Aviodrome te Lelystad. Elk jaar kunnen de leden een locatie aandragen voor de jaardag.

Het ochtendprogramma was gevuld met de ledenvergadering, tijdens deze vergadering zijn alle begrotingen en jaarstukken weer goedgekeurd. Ook werden de aftredende bestuurleden herkozen en kwam er vesterking van een extra bestuurslid. Na het aanhoren van alle formele zaken deden de werkgroepen verslag van hun reilen en zeilen binnen de vereniging. Ook kreeg Wim Steijven student aan de Academie van Beelden Kunsten in Den Haag, gelegenheid om een praatje te houden over zijn afstudeerproject. Hij is bezig met het ontwikkelen van een campagne over de ongemakken van lang zijn. Dat belooft een leuke campagne te worden. Na afloop van zijn praatje schonk hij zijn afstudeerproject aan de vereniging.

Na de lunch konden de bezoekers van de jaardag zich vermaken in de Beeld en Geluid Experience. Alle leden kregen een ring waarmee ze toegang kregen tot het interactieve museum gedeelte van Beeld en Geluid. Van het maken van je eigen journaal tot het volgen van mediatraining, je kunt het zo gek niet bedenken of het is wel te vinden in Beeld en Geluid.

Omdat vandaag de landelijke intocht van Sinterklaas was, hebben we ook even naar de archiefbeelden gekeken van de intocht in Medemblik uit 1978. In Beeld en Geluid kun je naar hartelust oud beeld materiaal bekijken, veel leden maakte hier dan ook gebruik van.

De jaardag werd afgesloten met een hapje en een drankje.

Al met al een zeer geslaagde dag. Wil je ook bij dit soort bijeenkomsten aanwezig zijn? Klik hier om lid te worden van de Klub Lange Mensen.

Lees meer over

Club van lange mensen

Blijf op de hoogte en mis geen enkel nieuws! Volg het Langzijn WhatsApp-kanaal of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.