thumb_salon-des-grandes
Lange mensen beurs

Nederlandse winkels op de Salon des Grands in Parijs

Geplaatst op (Gewijzigd op )

Geschatte leestijd 2 minuten

Afgelopen weekeinde vond de Salon des Grands plaats in Parijs. Dit is een van de grootste evenementen in Frankrijk en omstreken waar speciaal voor lange mensen mode wordt verkocht. Ongeveer 1200 mensen bezochten de beurs. Onder de twintig exposanten uit heel Europa waren ook een aantal Nederlandse bedrijven aanwezig: PrettyTall, Tough and Tall, Sleeve7 overhemden en ShirtsofCotton T-shirts.

Lange mensen in Frankrijk

In Frankrijk is het nog lastiger dan in Nederland om passende kleding te vinden voor lange mannen en vrouwen. De gemiddelde lengte van een man is 1.74m en van een vrouw 1.65. Dit was ook duidelijk te zien aan de bezoekers, vrouwen boven de 1.80m en mannen boven de 1.90m zijn voor Franse begrippen écht lang. De Salon des Grands is één van de weinige mogelijkheden om gecombineerd kleren te kopen voor lange mensen in Frankrijk. Winkels speciaal voor lange mensen bestaan nagenoeg niet. Veel bezoekers waren daarom ook blij met de mogelijkheid in één keer veel verschillende soorten kleren te kopen.

Verschillende activiteiten

Naast het kopen van kleren konden de bezoekers ook terecht voor een diversiteit aan andere activiteiten. Zo was er een modeshow om te laten zien dat lang vooral erg mooi kan zijn. Ook was een stijl adviseur aanwezig om mensen mode advies te geven. De Franse vereniging voor lange mensen en organisator van de beurs: Altitudes, was aanwezig om de belangen van de 1,7 miljoen lange Fransen te behartigen.

Nederlandse exposanten

Onder de aanwezige exposanten op de beurs waren ook twee Nederlandse bedrijven. PrettyTall uit Apeldoorn had een grote stand waar ze een diversiteit aan lange dames mode aanboden. Gezien de drukte bij de stand waren de Franse vrouwen erg blij met hun aanwezigheid. Ook participeerde het Nederlandse Sleeve7. Zij presenteerden hun collectie mouwlengte7 overhemden voor het eerst aan de Franse markt.

Geschreven door Marcel van Mouwlengte7

Lees meer over

Lange mensen beurs Evenementen voor lange mannen Gemiddelde lengte man Nederland Modeshow lange mensen Pretty Tall Salon des Grands

Blijf op de hoogte en mis geen enkel nieuws! Volg het Langzijn WhatsApp-kanaal of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.