robert_wadlow
Lange mensen dag

Dag van de lange mensen

Geplaatst op (Gewijzigd op )

Geschatte leestijd 2 minuten

Op woensdag 21 juni 2016 is mede op initiatief van Langzijn.nl de Nationale dag van lange mensen geïntroduceerd. Een dag waarop we aandacht vragen voor de problematiek waar lange mensen tegenaan lopen in het dagelijks leven. Ook is het een dag waarop we laten zien dat je trots moet en mag zijn op je lengte.

Persconferentie

In hartje Amsterdam presenteerde we deze dag met een persconferentie in het museum Ripley’s Believe It Or Not!. In dit museum staat een standbeeld van de 2.57 meter lange Robert Wadlow. Bij de introductie waren naast de initiatiefnemers ook diverse lange mensen uitgenodigd waaronder Martine Balster (205 cm), de langste vrouw van Nederland. Er was vanuit de media veel aandacht voor deze nieuwe dag, zo waren de initiatiefnemers te horen bij onder andere Qmusic, Radio 538, Slam!, Radio 1, Radio 2, Radio Veronica, ook waren er TV ploegen van Telegraaf TV, RTV NH en de NOS. Ook de kranten gingen leuk om met de langste dag, van grappige cartoons tot complete reportages.

Evenementen

In het kader van de Nationale dag van lange mensen waren er diverse evenementen gepland, zo organiseerden we op zondag 26 juni 2016 een experience voor lange mensen en was er een recordpoging gepland. De experience was zeer goed bezocht, het was een waar feestje om met zoveel lange mensen bij elkaar te zijn, lekker te shoppen, gezellig wat te drinken en natuurlijk ervaringen en tips uitwisselen. De modeshow en een lezing van Dr. Wouter den Herder over reuzengroei maakte de epxerience compleet.

Nationale dag van lange mensen

Na het succes van de eerste editie van deze dag zijn we kijken hoe we volgend jaar invulling kunnen geven aan deze dag. Het zal een dag worden welke jaarlijks zal terugkeren op 21 juni, de langste dag van het jaar.

Lees meer over

Lange mensen dag 21 juni Beenruimte Langste vrouw van Nederland Martine Balster Robert Wadlow

Blijf op de hoogte en mis geen enkel nieuws! Volg het Langzijn WhatsApp-kanaal of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.