Feest
Lange mensen

Langzijn.nl 20 jaar vóór en dóór lange mensen

Geplaatst op (Gewijzigd op )

Geschatte leestijd 6 minuten

Het 20-jarige jubileum staat voor de deur, al bijna 20 jaar voorziet de website Langzijn.nl in een (online) informatiebehoefte voor lange mensen. Deze twintig jaar hadden we niet vol kunnen maken zonder alle mooie samenwerkingen met ondernemers en samenwerkingspartners. Maar ook zeker niet zonder alle lange mensen die geholpen hebben als redacteur, als blogschrijver, als beheerder van de discussiegroepen. Samen hebben we ervoor gezorgd dat Langzijn.nl al zo lang kon bestaan, waarvoor dank!

Tijdlijn 2002 tot nu

Een tijdlijn over Langzijn.nl door de jaren heen, van het ontstaan van de website tot de activiteiten en evenementen waarbij de website betrokken is geweest.

Hoe is de website Langzijn.nl ontstaan?

Deze website is opgericht in op 29 juli 2002 door Jan Pieter Oudshoorn. Het idee voor de naam Langzijn.nl komt van een vriend die voor zijn dove zusje een website aan het maken was onder de domeinnaam doofzijn.nl*. Hierdoor raakte Oudshoorn geïnspireerd en besloot op 18-jarige leeftijd eigenhandig een website te bouwen voor mensen van bovengemiddelde lengte. Doel van de website is en was het delen van informatie met andere lange mensen.

*) De website doofzijn.nl is inmiddels niet meer online.

2002

Langzijn.nl komt online als online discussieforum ‘forum’ voor lange mensen. Doel van dit forum is een online ontmoetingsplaats zijn voor mensen van bovengemiddelde lengte. Veel lange mensen maken gebruik van het forum en wisselen tips met elkaar uit. Met het online zetten van het discussieforum is de basis gelegd voor een website die 20 jaar later nog steeds online en actueel is. De leden van het forum leveren belangrijke input en er is veel behoefte aan het uitwisselen van handige adressen en kledingtips.

2003

Het discussieforum krijgt een uitbreiding met een website met hierop een simpele adressengids voor lange mensen en informatie over auto’s en boten.

De eerste versie van de Langzijn.nl website in 2003

2004

Een complete restyle van de website met als uitbreiding een doorzoekbare uitgebreide adressengids met adressen voor lange mensen. Deze adressengids is gevuld met adressen en tips welke we aangereikt kregen van lange mensen op het discussieforum en via de e-mail. Door de uitbreiding met adressengids breiden we onze doelstelling uit naar informatievoorziening en online ontmoetingsplaats.

De tweede versie van Langzijn.nl in 2004

We nemen ook het beheer op ons van de pagina’s langemensen.startpagina.nl en langemensen.startkabel.nl

We staan dit jaar voor het eerst op de Bijzondere Maten Beurs in de evenementenhal Hardenberg een beurs met alles op het gebied van lengtematen en grote maten.

2005

We gaan samenwerken met Liannetje.com en het discussieforum waarmee alles begonnen is gaat dienen als gezamenlijk discussieforum voor zowel Liannetje.com als Langzijn.nl. Aan het eind van 2005 maken we een nog grotere stap en brengen we het discussieforum onder op een eigen domeinnaam als Lange Mensen Forum. Ook de Stichting Lange Mensen Nederland van Rob Bruintjes sluit aan en het discussieforum is vanaf dat moment een gezamenlijk discussieforum voor drie websites. Langzijn.nl, Liannetje.com en Langemensen.nl

2006

We gaan samenwerken met Stichting Lange Mensen Nederland op het gebied van informatie-uitwisseling, daarnaast bieden wij technische ondersteuning aan de websites van deze stichting in ruil voor advertentieruimte in het magazine OpMaat van de stichting.

2011

Een nieuwe huisstijl voor Langzijn.nl, we nemen afscheid van de ‘aardse’ kleuren en gaat verder met de nieuwe frisse kleuren. Een compleet nieuwe website komt in maart 2011 online.

De derde versie van Langzijn.nl in 2011

Aan het eind van dit jaar gaan we een samenwerkingsverband aan met autowebsite AutoKiosk voor het publiceren van autotesten voor lange mensen. De autotesten worden uitgevoerd door het autoteam met o.a. Rob Bruintjes van de Stichting Lange Mensen Nederland.

2013

We zijn voor het eerst betrokken bij de organisatie van een groot publiek evenement, als mediapartner zijn we betrokken bij de Andere Maten Beurs (voorheen Grote Maten Beurs) in evenementenhal Hardenberg. Samen met de organisatie proberen we een beurs voor grote maten om te vormen naar een beurs voor mensen met een bovengemiddelde kledingmaat. Helaas liep het concept stroef en bleef hij bij een 1e editie.

2016

We zijn mede-initiatiefnemer van de Nationale dag van Lange Mensen. Doel van deze dag is het vragen van positieve aandacht voor lange mensen. Diverse ondernemers haken aan waardoor er voor lange mensen lekker geshopt kan worden met leuke kortingen. Tijdens een persconferentie in Amsterdam lanceren we deze dag en is er aandacht op zowel landelijke televisie als radio.

Na diverse pogingen van organisaties om een beurs op te zetten voor lange mensen besluiten we samen met de Stichting Lange Mensen Nederland en enkele ondernemers om zelf een beurs te organiseren. We organiseren de beurs in Hotel de Witte Bergen in Hilversum. Een succesvolle beurs met veel lange bezoekers en leuke contacten.

2017

De Klub Lange Mensen organiseert in Haarlem een beurs voor lange mensen. Langzijn.nl sluit aan bij het evenement als mediapartner, uit het buitenland worden een aantal van de langste mannen ter wereld ingevlogen. Namelijk Brahim Takioullah (2.46 m) en Abdramane Dembele (2.37 m).

Net als in 2016 zijn we in dit jaar medeorganisator van de beurs Tall Together, ditmaal pakken we het grootser aan en verhuizen we de beurs naar de beurshallen van Expo Hoevelaken. Helaas was dit het laatste jaar dat we deze beurs georganiseerd hebben.

We nemen het beheer van de Facebookgroep ‘Lange Mensen’ over op Facebook, op het moment van overname heeft de groep een krappe 1000 leden. Maar deze Facebookgroep past prima in onze visie en voorziet Langzijn.nl van handige tips voor de adressengids.

2018

Het doek valt voor het Lange Mensen Forum, door de verschuiving op internet van discussiefora naar sociale media zoals Facebook is er weinig animo meer voor een forum. In 2017 kregen we echter de kans om het beheer van de facebook-groep Lange Mensen over te nemen. Inmiddels (2022) is deze groep uitgegroeid tot ruim 2600 leden.

2022

Tijd voor vernieuwing, het 20-jarig jubileum vieren we met een complete restyle van de website. Niet allen een visuele restyle maar ook onder de motorkap is de website volledig vernieuwd. We zijn er klaar voor om lange mensen ook de komende jaren te voorzien van informatie, tips waar je kleding kunt kopen maar ook de leukste blogs en nieuwsitems voor mensen met een bovengemiddelde lengte.

Lees meer over

Abdramane Dembele Autotesten voor lange mensen Beenruimte Bijzondere Maten Beurs Brahim Takioullah Grote maten Grote Maten Beurs Liannetje Rob Bruintjes Tall Together

Blijf op de hoogte en mis geen enkel nieuws! Volg het Langzijn WhatsApp-kanaal of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.