lange-mannen
Lange man

Volleybal clinic voor lange mannen

Geplaatst op (Gewijzigd op )

Geschatte leestijd 2 minuten

Meedoen met een volleybal clinic van goeroe Gido Vermeulen is bijzonder, maar deze keer wordt er wel een speciale eis gesteld aan de lengte. Onder de 2 meter kom je er niet in.

Onder het mom van “lengte kun je niet leren” is Gido Vermeulen, bondscoach van het Nederlands herenvolleybalteam, op zoek naar lange mannen.

Dat lange volleyballers een groot voordeel hebben is tijdens het EK volleybal in Bulgarije en Italië wel weer gebleken. Lange spelers, zoals Oranje speler Kay van Dijk (2.14 m), zijn aanvallend sterker omdat ze ver over het blok heen kunnen smashen. En voor de tegenstander is het vaak lastiger om zo’n lange boom aan de andere kant van het net te hebben staan.

Lange mannen

De winkel Tough&Tall in Apeldoorn, gespecialiseerd in mode voor lange mannen, is kledingsponsor van het Nederlands herenvolleybalteam. In deze winkel komen veel lange mannen en dus heeft Gido gevraagd om uit te kijken naar eventueel nieuw talent. “Volleybalervaring is geen vereiste, dat kunnen we ze wel leren”, zei hij. En zo is het idee voor de volleybal clinic op nationaal sportcentrum Papendal geboren.

Op maandag 21 december van 17.00 – 18.30 uur laat Gido, samen met de jongens van het Talentteam Papendal, de jongens kennis maken met het volleybal. Het doel van de clinic is om te kijken of er verborgen talenten tussen de lange mannen zitten, die evenuteel met voldoende training en begeleiding uit kunnen groeien tot een topvolleyballer.

Aanmelden voor deze gratis volleybal clinic kan via info@toughandtall.com

Blijf op de hoogte en mis geen enkel nieuws! Volg het Langzijn WhatsApp-kanaal of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.