powned-jaardag-klub-lange-mensen
Lange mensen dag

Nationale dag van lange mensen 2024

Geplaatst op (Gewijzigd op )

Geschatte leestijd 2 minuten

Op vrijdag 21 juni vieren we weer de Nationale Dag van Lange Mensen, een dag waarop we niet alleen willen benadrukken dat lange mensen trots mogen zijn op hun lengte, maar ook bewustzijn willen creëren over de obstakels waarmee zij dagelijks geconfronteerd worden. Tegelijkertijd bieden diverse speciaalzaken en webshops speciale aanbiedingen en kortingen om deze speciale dag te vieren.

Deze bijzondere dag werd in 2016 mede geïnitieerd door Langzijn.nl, een online platform met nuttige informatie en tips voor mensen van bovengemiddelde lengte. Je kunt er onder andere informatie vinden over kleding in lengte maten, schoenen in grotere maten, aangepaste meubels en andere onderwerpen die relevant zijn voor lange mensen.

De Nationale Dag van Lange Mensen is een gelegenheid om stil te staan bij de uitdagingen die lange mensen ervaren. Denk bijvoorbeeld aan reizen met het vliegtuig, waar extra beenruimte vaak cruciaal is voor comfortabele vluchten. Ook in het openbaar vervoer komen lange mensen vaak voor uitdagingen te staan, omdat voldoende ruimte voor je benen in treinen en bussen niet altijd vanzelfsprekend is. Zelfs bij een bezoek aan de bioscoop of het theater kan het vinden van een comfortabele zitplaats met voldoende beenruimte een hele opgave zijn.

Bewustzijn creëren

De Nationale Dag van Lange Mensen dient als een platform om bewustzijn te creëren over deze uitdagingen en om de samenleving aan te moedigen meer inclusieve oplossingen te vinden. Het doel is gelijke toegang en comfort te waarborgen voor mensen van alle lengtes.

Leuke aanbiedingen en kortingen

Naast het benadrukken van deze uitdagingen, bieden verschillende winkels en webshops ook leuke aanbiedingen en kortingen. Denk aan speciale kortingen op kleding in lengtematen, schoenen in grote maten en andere producten die aansluiten bij de behoeften van lange mensen.

Laten we op deze dag stil staan bij de uitdagingen waar lange mensen mee te maken hebben en profiteren van de leuke aanbiedingen die beschikbaar zijn bij de verschillende winkels en webshops.

Deel tips en ervaringen met andere lange mensen

Sluit je aan bij onze Facebook-groep “Lange Mensen” en deel tips en ervaringen over de uitdagingen waar mensen met bovengemiddelde lengte mee te maken hebben. In deze groep kun je contact leggen met gelijkgestemden en informatie uitwisselen over onderwerpen die specifiek relevant zijn voor lange mensen. Samen kunnen jullie tips delen over bijvoorbeeld kledingwinkels die lengtematen aanbieden, reizen met extra beenruimte en nog veel meer.

Fijne Nationale Dag van Lange Mensen!

Lees meer over

Lange mensen dag 21 juni Beenruimte Grote maten

Blijf op de hoogte en mis geen enkel nieuws! Volg het Langzijn WhatsApp-kanaal of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.